Eric Verhoeven

Onze head professional

 PGA-A gecertificeerd head professional Eric Verhoeven is van jongsafaan gefascineerd door sport. Hij begon op jonge leeftijd met tennis en heeft zich na een jeugd vol succesvolle wedstrijden en competities via de KNLTB ontwikkeld tot gediplomeerd tennisleraar.

Zijn interesse bleef echter niet beperkt tot tennis. Als succesvol golfspeler volgde hij de opleiding tot golfprofessional-B  en vervolgens ook -A aan het Van Swinderen Golf College.

Inmiddels richt hij zich als gediplomeerd PGA-A golfprofessional geheel op de golfsport. Hij volgt vele cursussen en trainingen om het lesgeven voor elke doelgroep, ervaren en onervaren, zo effectief en plezierig mogelijk te maken. Want lesgeven betekent voor Eric het behalen van goede resultaten, maar tevens het ervaren van het plezier in de golfsport.

Zijn motto is dan ook: Haal alles eruit wat erin zit maar wel met plezier en ontspanning.

Gevolgde opleidingen en cursussen:

De B opleiding bij Fontys

Inhoud:

Voor de B opleiding is de toelatingseis handicap 9. Het is een twee jarige voltijd opleiding tot golfleraar, waarvan in het eerste jaar twee dagen theorie en drie dagen stage worden doorlopen. In het tweede jaar is dit één dag theorie en vier dagen stage. De uiteindelijke uitstroomeis is handicap 4, waarna je jezelf PGA - B professional mag noemen.

 

De A opleiding bij Fontys

 

Inhoud:

Dit is een twee jarige opleiding waarin ondernemerschap (management en organisatie, marketing, ondernemersplan) en verdieping van het lesgeven (coaching, masterclass, en coursemanagement) centraal staan. Voor de A opleiding is de uiteindelijke uitstroomeis handicap 3, waarna je jezelf PGA –A professional mag noemen.

Na mijn 4 jarige Fontys B en A opleiding heb ik, om mijn kennis te vergroten, diverse cursussen en seminars gevolgd, waarvan onderstaand een opsomming volgt:

Tour Tempo,2012

Inhoud:

De beste spelers maken een snelle swing en niet langzaam. Ze hebben ook een consistent tempo - keer op keer ... en ze laten een unieke verhouding van de tijd voor de backswing tot de tijd voor de downswing zien. Deze drie principes vormen de ontdekking van Tour Tempo®. De Tour Tempo® Tonen geven golfers een toon voor de start van hun swing, een toon voor de top van backswing en een toon voor impact. Wanneer golfers hun swingtempo synchroniseren met de Tonen, gebeuren er verbazingwekkende dingen. Het concept van de Tour Tempo is onafhankelijk gevalideerd door Yale University's, Robert Grober zowel in theorie als in praktijk door middel van uitgebreide testen.

Jim Suttie Laws 1, 2011

Inhoud: Twee dagen bijscholing van. Jim Suttie. Dr. Jim Suttie is al vijfentwintig jaar een USPGA Master Professional. Dit is de hoogste "titel" die een Golfprofessional kan bereiken binnen de PGA. Tijdens zijn studie heeft hij en Phd in Biomechanics (beweging van het lichaam) behaald. In 2000 kreeg hij de erkenning van USPGA Teacher of the Year en is geplaatst door Golf Digest, HET Amerikaanse golfmagazine, als de 11e beste Golfteacher in de V.S. Jim heeft twee golf academies in de V.S.: in Chicago, waar hij vandaan komt en in Naples, Florida. Deze twee dagen heb ik afgerond met een examen.Kijk voor meer informatie over Jim Suttie op www.jimsuttie.com.

Tot slot....

Het is voor u als leerling belangrijk om te weten dat u les neemt bij een professional die een gedegen opleiding heeft gevold van twee of vier jaar bij een erkend instituut als de Fontys Sporthogeschool en een diploma heeft en ingeschreven is bij de Professional Golfers Associatie Holland. Informeer daarom altijd naar de achtergronden van de professional bij wie u les wilt gaan nemen.

Naast deze erkende opleiding bestaan er namelijk korte cursussen waarna men zich ook golfprofessional noemt. Voorbeelden hiervan zijn de W.G.T.G , E.G.T.F en de D.G.T.F opleidingen ( World, European en Dutch Golf Teachers Federation) Voor deze opleiding is de toelatingseis handicap 12 en behaal je binnen één week het diploma.

 

Indien u enthousiast bent geworden na het doornemen van mijn curriculum vitae, schroom dan niet contact met mij op te nemen via de contact gegevens die vermeld staan op de website. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 06-502 46 089. Zoals al eerder vermeld, mijn ambities en passie voor de sport liggen in het lesgeven aan mensen van alle leeftijden en niveaus.

 

Afdrukken E-mailadres